För en förebyggande och trygg arbetsmiljö!

Sprängjournal

Med hjälp av din mobiltelefon eller platta kan du snabbt och enkelt registrera din sprängjournal ute på sprängplatsen och kan direkt skickas till andra intressenter utan att något försvinner på vägen. Sprängjournalerna är framtagna i samarbete med BEF för att nå en standard i branschen.

Så här funkar det

Registreringen av sprängjournaler utvecklades tillsammans med BEF och kom tidigt att kallas för ”BEF-appen”. Detta utan att det egentligen faktiskt är en ”app”, men arbetsnamnet ”BEF-appen” har ändå hängt kvar från utvecklingstiden. I själva verket handlar det om ett online-system som man loggar in till via dator, platta eller telefon. Via datorn administreras systemet, men kan även användas för registrering av sprängsalvor. Mobiltelefon eller platta är vanligast för registrering ute via sprängplatsen.

För att systemet skall kunna vara så lättarbetat som möjligt förser man det först med de grunddata som behövs. Dessa matas företrädesvis in via en dator och består i att lägga upp Användare, Beställare, Produktgrupper, samt Lagerområden och Magasin.

I mobiltelefonen (eller plattan) registreras sedan för varje salva; vilket projekt den tillhör, hur borrstrukturen ser ut, vilken laddning som använts, samt eventuella vibrationsmätningar. Stor del av registreringen består i att göra val från rullistor vilket gör att registreringen går snabbt och smidigt.

Välkommen med dina frågor

Johan Zillén

+46 (0) 736 – 15 74 45
johan.zillen@introva.com

Fördelar

Inga lösa lappar

Enkel distribution

Allting sparas direkt i online

Att registrera sina sprängjournaler direkt på sprängplatsen i mobiltelefonen eller platta har flera fördelar. Något som många av våra användare uppskattat är att risken för blöta, skrynkliga eller tillochmed borttappade helt. Istället sparas allt direkt online och kan enkelt plockas upp på ett kontor eller mailas direkt till exempelvis en beställare som vill ha insikt i dokumentationen.

Att använda sig av den sprängjournal som BEFs medlemmar gemensamt arbetat fram bidrar till en standardisering inom branschen och underlättar därmed för alla inblandade parter.

Erbjudande!

Vi erbjuder nya kunder 50% rabatt i två månader! På så sätt får ni gott om tid på er att utvärdera sprängjournalerna och se om det uppfyller era förväntningar, samtidigt som vi under tiden kan bistå er kring frågor och funderingar.

Kom igång och testa

Ta kontakt med oss så förser vi er med inloggningsuppgifter till vårt demosystem. På så sätt kan ni snabbt själva börja testa systemet i er egen mobiltelefon.

Oavsett om du loggar in i en dator, mobiltelefon eller platta – går du till befapp.introva.se för att logga in och komma igång.

Börja förslagsvis med att testa att Registrera förenklad salva, vilket ger en mindre detaljerad sprängjournal, men som många tycker är fullt tillräcklig.
Testa sedan gärna även att Registrera salva för att se vad den mer omfattande sprängjournalen innehåller.